Gezinsondersteuning

Kunnen jij en je gezin wel een emotioneel steuntje in je rug gebruiken? Door middel van maatwerk gezinsondersteuning begeleid ik je graag wanneer er zich problemen voordoen binnen jouw gezin. Op een begripvolle manier komen we er samen achter wat het beste voor jou en je gezin werkt. Dat doe ik door eerst jouw hulpvraag te achterhalen en zonder enig oordeel naar jou te luisteren. Er is alle ruimte om jouw verhaal te vertellen en je hebt alle ruimte om jezelf te zijn. Vervolgens ga ik kijken naar wat jij nodig hebt en hoe we op basis daarvan de gezinsondersteuning vorm kunnen geven. Hierbij vind ik het belangrijk dat jij zelf de regie houdt, dus dat je zelf de controle hebt over je eigen proces. Daarbij ondersteun ik je op een creatieve manier, bijvoorbeeld door je levensverhaal uit te tekenen. Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen op het gebied van gezinsondersteuning? Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken!

Werkwijze bij gezinsondersteuning

Een traject voor gezinsondersteuning is bij mij altijd maatwerk. Wat wil jij graag uit het traject halen? Welke tools wil jij in handen krijgen? Deze vragen staan voorop bij het vormgeven van jouw traject. Er zitten dus ook geen bepaalde protocollen aan het traject verbonden die altijd doorlopen moeten worden. Als gezinscoach vind ik het belangrijk dat als jij het traject volgt, je je echt gehoord en gezien voelt. Zo kan ik jou een helpende hand bieden, zodat jij van start kan gaan met datgene wat jij graag wilt bereiken. Ik begeleid je zodat je weer steviger in je schoenen komt te staan en jouw rol binnen het gezin durft in te nemen. Daarbij krijg je allerlei handvatten aangereikt, die je meteen in de praktijk kunt brengen. Wist je dat ik ook coaching bij burn-out klachten geef? Neem gerust contact op om de mogelijkheden voor coaching te bespreken!

1-op-1 coaching door specialist hooggevoeligheid

Als specialist hooggevoeligheid bied ik ook coaching en gezinsondersteuning om jouw hooggevoelige kind beter te begrijpen. Vind je het lastig om contact te maken met je zoon of dochter? Of weet je niet goed hoe je zijn/haar gedrag moet interpreteren? Ik begeleid je graag 1-op-1 of samen met je partner om de band met jouw kind te versterken. Afhankelijk van jullie behoeftes kan dit gebeuren aan de hand van tafelopstellingen of gesprekken met school. Naast mijn werk als coach geef ik ook lezingen over onderwerpen waar ik in mijn praktijk veel mee te maken krijg. Denk bijvoorbeeld aan pesten, omgang met pubers en omgaan met personeel en/of collega’s. Wil je op een laagdrempelige manier gezinsondersteuning krijgen? Neem direct contact met mij op om een vrijblijvend kennismakingsgesprek in te plannen!