Bang voor honden training

Basis

Bij de Bang voor Honden Training Basis gaan we eerst aan de slag zonder hond. En wordt je geleerd hoe je een hond op afstand al beter kunt leren kennen. Waarom je bang bent en waardoor dit eventueel is gekomen. Elke week wordt er huiswerk gegeven om in de komende week te oefenen.

Bij jonge kinderen is de eerste sessie max 1 uur. 15 minuten kennismaking en daarna de intake en alvast een oefening om mee aan de slag te kunnen. Deze Basis training wordt met hond pas geoefend wanneer de eerste aantal lessen met het gevoel van veiligheid zijn voltooid. Dit bepaald de trainster samen met de persoon die de training volgt en bij jonge kinderen samen met de ouders. Bij de Basistraining wordt alleen getraind met de trainster haar hond Baco. De sessies zijn bij jonge kinderen om de week. Dit om het te oefenen gedeelte ook echt te laten landen. Ook omdat we daar geen verplichting aan moeten hangen dat je honden hebt “moeten” zien om de oefeningen te ondergaan.

Na 4 á 5 lessen komt er een korte evaluatie. Vanuit daar wordt verder gekeken om over te gaan naar de training voor gevorderden.

Training met Baco is maximaal 30 minuten hond contact.

Gevorderden

Bij de Bang voor Honden Training Gevorderden gaan we verder met bijvoorbeeld honden van mensen waar het kind graag wil gaan spelen maar dit niet durft omdat ze daar een hond hebben.

Dan wordt door de trainster contact opgenomen met diegene van de hond en wordt er door de trainster beoordeeld wat voor een karakter de hond van de ander heeft. Wanneer het karakter van de hond als goed en veilig is beoordeeld kan de training verder gaan.

Hierbij is uiteraard goedkeuring nodig van de eigenaar van de hond.