Kindercoaching

Als Kindercoach werk ik nu meer dan 10 jaar in mijn eigen praktijk. Als kindercoach praat ik met kinderen op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld door gewoon met elkaar te praten of door creatief bezig te zijn door bijvoorbeeld te knutselen of leren rekenen door een balletje over gooien. Ik werk op intuïtie dus voel vrij snel aan wat er speelt bij een persoon.

Baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen of pubers van 0 t/m 17 jaar… er kan altijd wel eens iets zijn waardoor het niet lekker loopt of voelt. Als ouder kan het fijn zijn als iemand anders met een frisse blik naar je kind kijkt. Waar je als ouder problemen ziet, kan een kindercoach kansen zien.

Wil je vrienden maken? Niet meer gepest worden of niet meer pesten? Heb je verdriet? Ben je boos? Heb je zorgen? Voel je je alleen of anders? Wil je beter slapen? Of zit je ergens anders mee?

Ik wil naar je luisteren, er voor je zijn, er achter komen wat er aan de hand is en waarom je je zo voelt. Samen ga je op een speelse manier vaardigheden leren en oefenen, zodat je steviger in je schoenen staat.

ChristelCoaching kan op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden. Samen met jou en/of jouw ouders gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw vraag.

Buikpijn

Heel veel kinderen hebben vaak buikpijn en dat er dan medisch niets te vinden is. Vaak is de reden hiervoor dat de emoties in de buik worden opgeslagen. Kinderen kunnen dan vaak slechter naar de wc dan normaal of zitten zelfs verstopt. Samen met de ouders gaan we dan kijken of we kunnen achterhalen waar dit door komt.

Intake gesprek

In het intake gesprek kan een ieder vertellen wat er aan de hand is of wat er speelt bij het kind of in het gezin. Vaak stuur ik na het intake gesprek een vragenlijst waarin meerdere dingen worden gevraagd over de geboorte, de ontwikkeling en de eerste fases. Vanuit daar kan ik nog beter inschatten wat er nodig is.

Traject

Het is mogelijk om een trajectplan te krijgen. Dit houdt in dat ik een plan maak waarin staat hoeveel afspraken ik aan zou bieden en welke doelen ik stel om te komen tot een verbetering. Hier hoort ook bij dat je dan weet wat het traject gaat kosten en wat daar dan allemaal bij zit aan extra informatie. Dit kan fijn zijn zodat je weet wat voor een bedrag jullie kwijt zijn voor dit aantal afspraken.

Vergoeding

In principe worden kinderen niet vergoed. Het ligt eraan in welke Gemeente je woont. Vanaf de 18 jaar kun je bij de Gemeente waar je woont een WMO-indicatie aanvragen. Wanneer je deze indicatie binnen hebt kun je je aanmelden via Innerfocus. Wij hebben als Innerfocus een contract bij de Gemeente waardoor je met een WMO-indicatie bij ons terecht kunt voor begeleiding. Zie verder kopje Innerfocus.