Coach Volwassenen

Wanneer een volwassene komt voor begeleiding gaan we eerst samen in gesprek over wat er speelt en waarvoor er begeleiding is gevraagd. In vele gevallen weet je zelf wel waarvoor je begeleiding nodig hebt. Het kan ook zo zijn dat je er de vinger niet op kunt leggen wat er precies speelt. Ook dit is niet erg. We gaan samen kijken wat er naar boven komt en wat er eventueel al aan de oppervlakte ligt.

Ook wordt er door middel van Visualisaties gewerkt aan Traumaverwerking. Coaching voor Volwassenen houd in dat je niet alleen gesprekken voert maar ook dat we systemisch gaan werken. Dit kan door middel van verschillende spelvormen, inzicht tools en tafelopstellingen.

Ook is het mogelijk om in beweging te komen door te wandelen. Ook wordt er emotieregulatietraining gegeven door Christel zelf doormiddel van boksen en oefeningen om de linker en rechter hersenhelften samen te laten werken.  Dit is namelijk nodig om emoties te kunnen reguleren en te verwerken.

Er is GEEN LEEFTIJDSGRENS voor deze begeleiding.

De kosten voor coaching voor volwassenen kun je vinden op de website. Alle tarieven zijn duidelijk vermeld, zodat je precies weet wat je kunt verwachten. Voor een overzicht van de prijzen kun je terecht op de volgende pagina: Tariefinformatie.

De duur van een coachingstraject voor volwassenen is lastig vast te stellen, omdat het sterk afhankelijk is van de persoonlijke situatie en de doelen die je wilt bereiken. Het traject is vaak anders dan bij kinderen, omdat de focus ligt op diepere persoonlijke vraagstukken en langetermijnveranderingen.

In de meeste gevallen vindt de coaching om de 3 tot 4 weken plaats. Omdat het om individuele trajecten gaat, is de frequentie flexibel en wordt het vaak door de cliënt zelf betaald. Het aantal sessies kan variëren, afhankelijk van de voortgang en de specifieke wensen van de cliënt.

De coaching sessies kunnen op verschillende manieren plaatsvinden, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de cliënt. Naast gesprekken kunnen er ook creatieve oplossingen worden ingezet, wat niet alleen bij kinderen het geval is, maar ook bij volwassenen.

Er wordt gebruikgemaakt van diverse materialen en methoden om het proces te ondersteunen. Dit kan variëren van bijvoorbeeld visuele hulpmiddelen tot fysieke activiteiten. De sessies kunnen ook buiten plaatsvinden, bijvoorbeeld door te wandelen, of zelfs tijdens een dynamische activiteit zoals boksen. Soms wordt er gewerkt met spelvormen of andere uitbeeldende technieken, waarbij het doel is om op een speelse of symbolische manier bepaalde thema’s of gevoelens te verwerken.

De vorm van de sessies is dus flexibel en wordt afgestemd op de persoon die gecoacht wordt, zodat deze optimaal kan profiteren van de begeleiding. Het belangrijkste is dat de methode aansluit bij de specifieke behoefte en het comfort van de cliënt.

Een volwassenen coach, ook wel bekend als een life coach of persoonlijke coach, is een professional die volwassenen begeleidt bij het behalen van persoonlijke of professionele doelen. De coach helpt om gedachten te verhelderen, vaardigheden te ontwikkelen, obstakels te overwinnen en concrete stappen te zetten om gewenste resultaten te bereiken.

Volwassenen coaching richt zich vaak op verschillende thema’s, zoals:

  • Inzichten verkrijgen: Het helpen van cliënten om inzicht te krijgen in hun situatie, patronen te doorbreken en actie te ondernemen om hun doelen te behalen.
  • Persoonlijke ontwikkeling: Het vergroten van zelfvertrouwen, het vinden van balans in het leven, of het ontdekken van wat echt belangrijk is.
  • Carrièrecoaching: Het begeleiden bij loopbaanvragen, zoals het vinden van een nieuwe richting, het nastreven van een promotie, of het omgaan met werkdruk.
  • Relaties en communicatie: Het verbeteren van relaties, conflicten oplossen, of leren om effectiever te communiceren.
  • Omgaan met veranderingen: Het helpen aanpassen aan nieuwe situaties, zoals een verhuizing, scheiding, of het omgaan met verlies.
  • Stressmanagement en burn-out preventie: Het leren omgaan met stress en het creëren van een gezonder evenwicht in het leven.

De coaching wordt vaak uitgevoerd door middel van gesprekken, reflectie, oefeningen en praktische opdrachten. De begeleiding is toekomstgericht en oplossingsgericht, met een focus op wat mogelijk is in plaats van vast te houden aan wat niet werkt.

Hoewel coaching geen therapie is, biedt de coach volwassenen de tools en inzichten die nodig zijn om hun situatie te begrijpen, patronen te doorbreken en actie te ondernemen om hun doelen te verwezenlijken. De coaching wordt altijd aangepast aan de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt.

Deze coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Echter, het is mogelijk om vergoeding aan te vragen via de gemeente, onder de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Let op, de WMO geldt alleen voor volwassenen (18+). Als je in aanmerking komt voor ondersteuning via de gemeente, kan het zijn dat je een vergoeding voor de coaching ontvangt. Het is raadzaam om bij je gemeente na te vragen hoe je hiervoor in aanmerking kunt komen.