Acceptatie – Herstel – Preventie
Neem contact op
© 2025 Christel coaching | site door De Heeren van Vonder
Algemene voorwaarden Sitemap
Als Kindercoach werk ik nu meer dan 10 jaar in mijn eigen praktijk. Als kindercoach praat ik met kinderen op verschillende manieren. Dit kan bijvoorbeeld door gewoon met elkaar te praten of door creatief bezig te zijn door bijvoorbeeld te knutselen of leren rekenen door een balletje over gooien. Ik werk op intuïtie dus voel vrij snel aan wat er speelt bij een persoon.
Baby’s, peuters, kleuters, schoolkinderen of pubers van 0 t/m 17 jaar… er kan altijd wel eens iets zijn waardoor het niet lekker loopt of voelt. Als ouder kan het fijn zijn als iemand anders met een frisse blik naar je kind kijkt. Waar je als ouder problemen ziet, kan een kindercoach kansen zien.
Wil je vrienden maken? Niet meer gepest worden of niet meer pesten? Heb je verdriet? Ben je boos? Heb je zorgen? Voel je je alleen of anders? Wil je beter slapen? Of zit je ergens anders mee?
Ik wil naar je luisteren, er voor je zijn, er achter komen wat er aan de hand is en waarom je je zo voelt. Samen ga je op een speelse manier vaardigheden leren en oefenen, zodat je steviger in je schoenen staat.
ChristelCoaching kan op een laagdrempelige manier ondersteuning bieden. Samen met jou en/of jouw ouders gaan we op zoek naar een oplossing voor jouw vraag.
Heel veel kinderen hebben vaak buikpijn en dat er dan medisch niets te vinden is. Vaak is de reden hiervoor dat de emoties in de buik worden opgeslagen. Kinderen kunnen dan vaak slechter naar de wc dan normaal of zitten zelfs verstopt. Samen met de ouders gaan we dan kijken of we kunnen achterhalen waar dit door komt.
In het intake gesprek kan een ieder vertellen wat er aan de hand is of wat er speelt bij het kind of in het gezin. Vaak stuur ik na het intake gesprek een vragenlijst waarin meerdere dingen worden gevraagd over de geboorte, de ontwikkeling en de eerste fases. Vanuit daar kan ik nog beter inschatten wat er nodig is.
Het is mogelijk om een trajectplan te krijgen. Dit houdt in dat ik een plan maak waarin staat hoeveel afspraken ik aan zou bieden en welke doelen ik stel om te komen tot een verbetering. Hier hoort ook bij dat je dan weet wat het traject gaat kosten en wat daar dan allemaal bij zit aan extra informatie. Dit kan fijn zijn zodat je weet wat voor een bedrag jullie kwijt zijn voor dit aantal afspraken.
In principe worden kinderen niet vergoed. Het ligt eraan in welke Gemeente je woont. Vanaf de 18 jaar kun je bij de Gemeente waar je woont een WMO-indicatie aanvragen. Wanneer je deze indicatie binnen hebt kun je je aanmelden via Innerfocus. Wij hebben als Innerfocus een contract bij de Gemeente waardoor je met een WMO-indicatie bij ons terecht kunt voor begeleiding. Zie verder kopje Innerfocus.
Wat doet een kindercoach?
Een kindercoach helpt kinderen om hun gedrag beter te begrijpen en ermee om te gaan. Dit gebeurt door het gedrag van het kind te specificeren en te vertalen, zodat zowel het kind als de ouders duidelijk begrijpen wat er speelt. De coach analyseert het gedrag en stelt een plan op maat op dat aansluit bij de behoeften van het kind. Hierbij wordt veel aandacht besteed aan het gevoel van het kind, aangezien emotionele aspecten vaak een grote rol spelen in het gedrag. Het doel is om het kind te ondersteunen in zijn of haar ontwikkeling, zodat het zich beter kan uiten, leren omgaan met uitdagingen en op een positieve manier kan groeien.
Wat is een kindercoach?
Een kindercoach is een professionele begeleider die kinderen en jongeren helpt bij het omgaan met persoonlijke uitdagingen, emoties en ontwikkelingsvragen. Het doel is om het kind te ondersteunen in het vinden van zijn of haar eigen oplossingen, terwijl zelfvertrouwen en veerkracht worden versterkt.
Kindercoaching richt zich vaak op verschillende thema’s, zoals:
De aanpak van een kindercoach is vaak praktisch en oplossingsgericht. De begeleiding is laagdrempelig en kortdurend, met de focus op de toekomst in plaats van het verleden. Het kind wordt aangemoedigd om zelf met oplossingen te komen, vaak door middel van speelse technieken zoals spel, tekenen of gesprekken.
Hoewel een kindercoach werkt in samenwerking met ouders of verzorgers, is het belangrijk om te weten dat kindercoaching geen therapie is. Het biedt ondersteunende begeleiding voor kinderen die tijdelijk extra hulp nodig hebben om bepaalde situaties te overwinnen en weer in hun kracht te staan.
Wat kost een kindercoach?
De kosten voor een kindercoach zijn gelijk aan de tarieven voor volwassenen. Dit betekent dat de prijzen voor coaching sessies voor zowel kinderen als volwassenen hetzelfde zijn. De specifieke tarieven kun je vinden op de website, waar alle informatie duidelijk wordt vermeld. Voor een overzicht van de kosten kun je terecht op de volgende pagina: Tariefinformatie.
Hoelang duurt gemiddeld een traject om kinderen te coachen?
Een gemiddeld coachingstraject voor kinderen duurt vaak ongeveer 8 sessies. Dit aantal kan variëren afhankelijk van de specifieke behoeften van het kind en de uitdagingen waarmee het te maken heeft. Elke sessie is gericht op het behalen van kleine, haalbare doelen, en in sommige gevallen kan het traject korter of langer duren, afhankelijk van de voortgang. Het belangrijkste doel is om het kind effectief te ondersteunen en te begeleiden naar de gewenste resultaten.